Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008

Πολυμετοχικός Παναθηναϊκός

Ο Τζίγγερ έστειλε όλο τον κόσμο αδιάβαστο κι έκανε κίνηση ματ. Ανακοίνωσε ότι ο Παναθηναϊκός γίνεται πολυμετοχικός και η οικογένεια Βαρδινογιάννη διατηρεί το 50% των μετοχών. Το υπόλοιπο 50% θα διατεθεί με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 80 εκατομμύρια ευρώ, σε ΠΕΚ και λοιπούς ενδιαφερόμενους.

Λέω κίνηση ματ γιατί:

Κρατάει αυτός το 50%, το 10% πάει αναγκαστικά στον ερασιτέχνη, οπότε μένει το 40%. Αν ισχύει αυτό που άκουσα ότι μεγάλο ποσοστό απ‘ αυτό το 40% ανήκει σε πρόσωπα της άμεσης επιρροής της οικογένειας Βαρδινογιάννη τότε τι μας μένει;

Κάτι ψίχουλα μάλλον!

Έτσι χτυπάει μ’ ένα σμπάρο τρία τρυγόνια. Ρίχνει το μπαλάκι σε όσους φωνάζουν ότι θέλουν να βοηθήσουν, παραμένει αυτός ο απόλυτος άρχοντας και έρχεται στη διάθεση του περισσότερο παραδάκι για να διαχειριστεί.

Όπως και να’ χει, φαίνεται να είναι μια καλή εξέλιξη για τους Βάζελους, που μάλλον φέτος θα δούνε χρήμα να πέφτει στην ομάδα. Η ανάσταση γι’ αυτούς ήρθε λίγο νωρίτερα.


Τζίγγερ - Βγενόπουλος3 comments:

kartson είπε...

Για να δούμε
τι θα δούμε.
Δεν νομίζω να τσιμπήσει
ο Βγενόπουλος.

TeddyBoy είπε...

Ο Βγενόπουλος ως πανέξυπνος επιχειρηματίας θα περιμένει να γνωστοποιηθούν οι λεπτομέρειες πριν τοποθετηθεί πιο συγκεκριμένα.

Τελικά πιστεύω ότι θα μπει γιατί και εκπροσώπηση στο ΔΣ θα έχει και θα μπορεί να κάνει δηλώσεις από πιο επίσημη θέση.

Ας μην ξεχνάμε ότι όλοι οι επιχειρηματίες που βάζουν τα λεφτά τους στις ΠΑΕ δεν το κάνουν για το άμεσο κέρδος αλλά για τα έμμεσα οφέλη (δημοσιότητα, αναγνωρισιμότητα, διεύρυνση κύκλου επιρροής, κτλ).

Limokontoros είπε...

Το ωραίο της όλης ιστορίας είναι πως θα δούμε ένα παιχνίδι 2 μεγάλων επιχειρηματιών καθώς και τον τρόπο σκέψης τους. Κάθε βήμα και κάθε κίνηση τους θα είναι απόλυτα προσεγμένη και φυσικά μελετημένη από σωρό managers οπότε μάλλον καλό τέλος θα έχει.