Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2008

Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους παππάδες

«Ειδικό σωφρονιστήριο κληρικών και μοναχών» ίδρυσε η Εκκλησία της Ελλάδος, όπως φαίνεται και από τη σχετική επιστολή της Ιεράς Συνόδου προς τους αρμόδιους υπουργούς.

Σε αυτή την κίνηση προχώρησε η Σύνοδος, για να προασπίσει την συνεργασία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας.

Το ερώτημα είναι (αφού στην Ελλάδα είμαστε τόσο κολλημένοι με την θρησκεία), μήπως οι κληρικοί που θα φυλακίζονται, μετά το θάνατό τους θα ανακηρύσσονται Άγιοι ή Όσιοι Πατέρες, λόγω του μαρτυρίου της φυλάκισής τους και μετά τρέχουμε σε λαικά προσκυνήματα!

6 comments:

wilma είπε...

Μα είναι δυνατόν! άκου οι παπάδες σε ειδική φυλακή? γιατί δεν φτιάχνουν τότε φυλακές όλοι οι επαγγελματίες για να μην μπλεκόμαστε κιόλας.
είμαι πρώτη κι εδώ?

wilma είπε...

Κατ' αρχήν να ρωτήσω κάτι? αν παπάς είναι ο αντι/εκ πρόσωπος του Θεού στη γη, δεν θα έπρεπε εφόσον κατηγορείται για παράνομες πράξεις να καθαιρείται? να χάνει εννοώ την ιδιότητα του ιερέα (δεν μου έρχεται η λέξη). άρα εφόσον πλέον είναι λαϊκός γιατί να πάει σε ειδική φυλακή? φοβούνται μήπως πει πράγματα που δεν πρέπει?
είμαι και δεύτερη (συγνώμη σήμερα έχω πάθει λογοδιάρροια)

Ανώνυμος είπε...

Κατ'αρχας οι ιδιοι οι παπαδες θα ξεσηκωθουν μ'αυτη την αποφαση...
...γιατι χανουν τα "καλα τα γουστα"...

manetarius είπε...

Χα καλό ε; Έχει δίκιο η Wilma να φτιάξουμε φυλακές παντού για διάφορες ειδικότητες...άλλες για βιβλιουπαλλήλους, άλλες για οδηγούε ταξί, άλλες για επιχειρηματίες, άλλες για εφοπλιστές (α, ξέχασα, αυτοί δεν πάνε φυλακή)...ΩΡΑΙΑ!

Limokontoros είπε...

Σε λίγο θα φτιάξουνε και για εμάς τους bloggers, γι'αυτό προσέξτε τα λόγια σας!

moyratos είπε...

Δεν μας έφταναν οι αποδράσεις από Κορυδαλούς μέχρι και με ελικόπτερα, θα έχουμε και έκτακτα δελτία τύπου:
Σόμπολος: "Απόδραση από τις παπαδο-φυλακές... Με τις ευλογίες του Θεού απέδρασε ο μητροπολίτης Πειραιά προς άγνωστον κατεύθυνση!!!! Με το κομποσκοίνι του έκοψε τα σίδερα της φυλακής, ευλόγησε τον φύλακα, Περπάτησε πάνω από τον φράχτη και "πεταξε" προς άγνωστη κατεύθυνση ..."

Δε νομίζετε ότι θα δούμε και θαύματα? Για τα μάτια του κόσμου κάνουν τις φυλακές? Αφού θα λένε ότι το πνεύμα τους το "σκασε!!!!