Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Μεταμοντέρνος Σοσιαλισμός


Ο Καπιταλιστικός Φιλελευθερισμός
Η αγορά βασιζόμενη στο θεμελιώδη νόμο της προσφοράς και της ζήτησης είναι σε θέση να αυτορυθμίζεται χωρίς την ανάγκη καμίας παρέμβασης.

Αυτοί που επιχειρούν συνετά επιβραβεύονται, ενώ οι τζογαδόροι τυχοδιώκτες τιμωρούνται απ' το ίδιο το σύστημα.

Ο κρατικός παρεμβατισμός κρίνεται απαγορευτικός καθώς μπορεί να οδηγήσει σε φαινόμενα στρέβλωσης της αγοράς και της έννοιας του υγιούς ανταγωνισμού.


Μεγαλοκαραχαρίες


..και ο Μεταμοντέρνος Σοσιαλισμός
Η αγορά βασιζόμενη στο θεμελιώδη νόμο της προσφοράς και της ζήτησης είναι σε θέση να αυτορυθμίζεται χωρίς την ανάγκη καμίας παρέμβασης.

Αυτοί που επιχειρούν συνετά επιβραβεύονται.

Ο κρατικός παρεμβατισμός κρίνεται απαγορευτικός όταν έχει σαν στόχο να προστατεύσει τα μικρομεσαία ψάρια απ' τους μεγαλοκαρχαρίες.

Κρίνεται όμως απαραίτητος όταν έχει σαν στόχο να προστατέψει τους τζογαδόρους τυχοδιώκτες απ' τις συνέπειες της απληστίας τους.


***

Και φυσικά το τίμημα της αποζημίωσης θα καταβληθεί απ' τους μικρομεσαίους φορολογούμενους οι οποίοι στο τέλος θα πουν κι ευχαριστώ.

Γιατί αν δεν πληρώσουν θα χάσουν τους κόπους μιας ζωής:
Τις καταθέσεις τους.

Στην δημοκρατία αγαπητοί φίλοι, δεν υπάρχουν αδιέξοδα!



δημοκρατία



11 comments:

Ανώνυμος είπε...

Τουτέστιν , θα σκύψουμε εμείς οι ..ευλογημένοι και θα μας βγει από το στόμα !( τα ίδια λεω με σένα στο πιο...λαικό εγώ ,ε ??)και όντως θα πω κι ευχαριστώ που θα πληρώσω 4000 ευρώ εφορία φέτος κι όχι 7000 όπως πέρυσι !!

manetarius είπε...

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ...!!!!
υ.γ. συγγνώμη για τα κεφαλαία αλλά προσπαθώ να δείξω την οικονομική μου απόγνωση!

beth είπε...

θα σχολιασω μετα τον μεταμοντερνο σοσιαλισμο..
τωρα τρεχω για δουλεια.
περασα να πω πως σου βαλα motley crue :D
στην τελευταια αναρτηση μου

wert01gf είπε...

Μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, κομμουνισμού και τώρα καπιταλισμού ..έχουμε μείνει στο έλεος ενός ανύπαρκτου πρωθυπουργου.

TeddyBoy είπε...

Χεχε, Μαρία
Σου εύχομαι του χρόνου να τα ..χιλιάσεις και του αντίχρονου να τα μηδενίσεις!

Μανιτάρι μου
ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΟΟΟ..!!

Μπεθουλίδιον
Θα πάω να σε τσεκάρω.

Βερτ
Η ελληνική πλευρά του θέματος είναι πολύ αστεία. Μας έχει εγγυηθεί τις καταθέσεις μια κυβέρνηση που κανείς δεν ξέρει για πόσο ακόμα θα είναι κυβέρνηση!

Ανώνυμος είπε...

Τελος Εποχης!
Eλπιζω με ολα αυτα τα κοσμοιστορικα που συμβαινουν ο κοσμος να κατεβει στους δρομους και να δειξει τη πραγματικη-ανατρεπτικη του δυναμη!

Ανώνυμος είπε...

teddyboy θα θεωρήσω άστοχο το σχόλιό σου για τις εγγυήσεις των καταθέσεων από την κυβέρνηση.δεν νομίζω ότι η πλειοψηφία των ελλήνων έχει καταθέσεις πάνω από 100.000ε στις τράπεζες.το αντίθετο μάλιστα.πόσοι έχουν δάνεια πάνω από 100.000ε!άρα το ερώτημα δεν είναι για το ποια κυβέρνηση έδωσε τις εγγυήσεις και για το πόσο ακόμα θα είναι κυβέρνηση,αλλά για ποιές εγγυήσεις και κουραφέξαλα μιλάει!συνεχίζουν να μας δουλεύουν και να παίζουν επικοινωνιακά παιχνίδια!άκου εγγυήσεις για 100.000ε....σε άλλη χώρα ζουν μάλλον...

Ο ΑΠΡΟΣΜΕΝΟΣ

wilma είπε...

Πολύ ωραίο είναι αυτό! δεν το θυμάμαι βέβαια στο Πανεπιστήμιο, αλλά θα μου πεις... τι θυμάμαι?

TeddyBoy είπε...

Gio
Τέλος εποχής όντως! Ακόμα κι αν δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα, θα το συνειδητοποιήσουμε σύντομα!

Απρόσμενε
Απρόσμενο το σχόλιο σου, αλλά θα το θεωρήσω εύστοχο! Τουλάχιστον σε ότι αφορά το ύψος των καταθέσεων της πλειοψηφίας των Ελλήνων.
Με μπερδεύεις όμως λίγο εκεί που μιλάς για τα δάνεια.
Νομίζεις ότι αν βαρέσει κανόνι μία τράπεζα που σου έχει δανείσει, τα χρήματα θα σου χαριστούν;

Βίλμα μου
Τα παιδιά μας θα το θυμούνται σίγουρα!

beth είπε...

marese polu to sxolio tou gio...
les re si teddy me ola osa ginontai na katebei o kosmos stoys dromous kai na to kanei gt to pisteyei..
?

dyosmaraki είπε...

Παίρνω το θάρρος να απαντήσω στο σχόλιο του ανώνυμου απρόσμενου.

Η πλειοψηφία των Ελλήνων καταθετών πράγματι δεν υπερβαίνουν σε καταθέσεις το ποσό των 100.000 Ευρώ.

Το δικά μου ερωτήματα είναι:
1. Aφού όπως έχει δηλωθεί από τους επίσημους εκπροσώπους της κυβέρνησης το Τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα ΔΕΝ έχει προβλήματα ποιό είναι το νόημα των κρατικών παρεμβάσεων?
2. Ποιός εγγυάται τα κονδύλια που εγκρίθηκαν δεν θα συνεισφέρουν και συνεχίσουν τον αλόγιστο δανεισμό "ημετέρων" με ποσά άνω των 100000 Ευρώ σε επιχειρηματίες οι οποίοι δεν βάζουν ούτε ένα Ευρώ από δικά τους κεφάλαια και παρ΄όλα αυτά με διάφορα κολπάκια εντάσσονται στον Αναπτυξιακό Νόμο όπου επιδοτούνται σε ποσοστό έως και 45% ????

Τέλος για να καταλήξω, τα κονδύλια που παρέχονται στις Τράπεζες δεν είμαι καθόλου βέβαιη για το που θα χρησιμοποιηθούν. Ενα είναι βέβαιο πως μελλοντικά θα λείψουν από την παιδεία, την υγεία και την αύξηση της απασχόλησης.....