Τρίτη, 29 Απριλίου 2008

Υποχρεωτική στράτευση στα 18

Βαγγέλης Μεϊμαράκης
- Αυξήσαμε τους επαγγελματίες οπλίτες που πληρώνονται με τα λεφτά όλων των Ελλήνων, και μεταθέσαμε τα δικά μας παιδιά σε Ναυτικό και Αεροπορία!


Βαγγέλης Μεϊμαράκης- Βέβαια ξεμείναμε από Στρατό Ξηράς..


Βαγγέλης Μεϊμαράκης- Στη Δημοκρατία όμως δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Τώρα όλοι οι νέοι αντί να σπουδάζουν θα πηγαίνουν φαντάροι αμέσως μετά το Λύκειο!


Σουφλιάς συγχαίρει Μεϊμαράκη!- Καλά ξηγήθηκα;
- Έγραψες δικέ μου, έγραψες!


Μειμαράκης - Καραμανλής- Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση συνεχίζεται. Όσο λιγότεροι τόσο το καλύτερο!
3 comments:

wilma είπε...

Ανεξάρτητα από την κομματική σκοπιά, του θέματος, τελικά πρέπει να είνα μια πολύ μεγάλη συζήτηση το αν θα πρέπει να πηγαίνει κανείς φαντάρος αμέσως μετά το λύκειο, ή αργότερα. (τη συζήτηση για το αν θα πρέπει να πηγαίνει φαντάρος γενικά, την αφήνουμε προς το παρόν). Το γεγονός ότι είμαι γυναίκα δεν πολυβοηθά στο να έχω άποψη καθότι δεν πήγα και ούτε προβλεπεται να πάω φαντάρος. Παρόλα αυτά, σαν σκέψη, πιστεύω ότι είναι καλύτερα να πας νωρίς νωρίς, ώστε μετά να μην έχεις διακοπές μεταξύ σπουδών και καριέρας. Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο όταν είσαι σε μια ηλικία 28 με 30, θέλεις να ξαναγυρίσεις ουσιαστικά προς τα πίσω προκειμένου να βιώσεις και πάλι την ομαδική ζωή (στα επαγγελματικά δυστυχώς δεν υπάρχει ομαδικότητα, συνήθως συναντάς μόνο μαχαιρώματα)και το χαβαλέ που κάνεις στο σχολείο και το πανεπιστήμιο. δεν ξέρω, απλά σκέφτομαι...

TeddyBoy είπε...

Έχεις το δίκιο σου αλλά..
Επειδή πήγα φαντάρος στα 21 και θυμάμαι πως ένιωθα όταν απολύθηκα, ένα πράγμα μπορώ να πω με σιγουριά:

Το τελευταίο πράγμα που ήθελα να κάνω τότε ήταν να επιστρέψω στα βιβλία.

Άλλος μπορεί να νιώθει αλλιώς, δεν είναι όμως καλύτερα να μπορείς να αποφασίσεις ο ίδιος για το μέλλον σου;

- ΥΓ: Το κομματικό σκέλος με αφήνει παγερά αδιάφορο γιατί όλοι τα ίδια κάνουν. Γιαυτό κι εμείς τους κράζουμε όλους εξίσου :)))

Limokontoros είπε...

Wilma με τα σημερινά δεδομένα, και θέλοντας να χρησιμοποιήσω 2 από τις λέξεις σου (σπουδές, καριέρα)οι οποίες παρεπιπτόντως δεν αλληλοσυνδέονται στη χώρα που ζούμε, έχω να προτείνω και κάτι άλλο: τί θα έλεγες για καριέρα στο στρατό;
Εγώ στα 24 πήγα φαντάρος μετά από σπουδές, και σε πληροφορώ ότι με πολύ μεγάλη ευκολία και με διατάζανε και με υποβαθμίζανε άτομα νεαρότερης ηλικίας, οι οποίοι δεν είχαν σπουδάσει καν, και μάλλον πριν ακολουθήσουν την στρατιωτική καριέρα, οι γνωστοί σε όλους Επαγγελματίες Οπλίτες, μάλλον η μοναδική επαγγελματική τους εμπειρία ήταν στο να βόσκουν πρόβατα και γελάδια!