Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2008

Η εκδίκηση των πολιτών


Σενάρια διεξόδου απ’ την κρίση επεξεργάζονται στο Μαξίμου, μέσα σε ένα ιδιαίτερα βαρύ κλίμα που μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις έγινε ακόμα βαρύτερο. Η φθορά αγγίζει πλέον και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που φαίνεται να χάνει την ιδιότητα του ‘καταλληλότερου’.

Οι εισηγήσεις των πρωτοκλασάτων στελεχών, κινούνται ως συνήθως σε πολύ στενά επικοινωνιακά πλαίσια:

Ανασχηματισμός πριν ή μετά τον προϋπολογισμό, καρατόμηση Τατούλη, ανανέωση ψήφου εμπιστοσύνης προς φίμωση ανταρτών, κτλ. κτλ.

Όλα αυτά όμως αναδεικνύουν περίτρανα το σοβαρότερο πρόβλημα του κυβερνόντος κόμματος που δεν είναι άλλο από την έλλειψη κριτικής ικανότητας.

Έχουν εστιάσει στο επικοινωνιακό λάθος του Καραμανλή να καλύψει τον Βουλγαράκη, θεωρώντας ότι δεν είναι ο Παπανδρέου αυτός που ύψωσε ανάστημα, αλλά είναι ο Καραμανλής αυτός που κόντυνε και μοιραία έχασε το δημοκοπικό προβάδισμα.

Τους είναι δηλαδή αδύνατο να καταλάβουν δύο πολύ απλά πράγματα:

- Το επικοινωνιακό λάθος ήταν απλώς το κερασάκι στην τούρτα της αποτυχημένης (σε όλους τους τομείς) κυβερνητικής πολιτικής

- Η νέα αντιπολιτευτική τακτική του ΓΑΠ εκτιμήθηκε δεόντως. Είναι η πρώτη φορά, που ηγέτης της αντιπολίτευσης αντί να πέσει στην παγίδα του ανέξοδου καταγγελτικού λογού, παρουσιάζει ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες πολιτικές προτάσεις.

Όσο το κυβερνών κόμμα επιμένει στην κοντόφθαλμη θεώρηση της κρίσης, τόσο αυτή θα παγιώνεται στην αντίληψη των πολιτών ως μη αναστρέψιμη.


ΥΓ. Η τέχνη μιμείται την ζωή, ή μήπως η ζωή την τέχνη;
Οι φράσεις που αναγράφονται στην αφίσα της ταινίας, καθιστούν το παραπάνω ερώτημα πιο επίκαιρο από ποτέ!


6 comments:

Ανώνυμος είπε...

Μετα απο τετοιο πρωκτικο βιασμο(των πολιτων στη συγκεκριμενη περιπτωση) ειναι δυνατον να μη μιλαμε για "μη αναστρεψιμες"καταστασεις;;;

manetarius είπε...

Χα, ο βιασμός δε φαίνεται τόσο εύκολα γι' αυτό και εξακολουθούν να μας τον κάνουν(τι ροή λόγου). Όταν όμως αρχίσει ο λαός (τσ τσ..κατευθείαν απ' το "σπίτι του λαού" έρχομαι)να τους σπάει τα μούτρα με τους πυροσβεστήρες, θα σου πω εγώ τι έχει να γίνει..βρε λες να είμαι η μεταμψύχωση του Τρότσκι;

Nikos.Lioliopoulos είπε...

Πάντα έλεγα πως ο Γιώργος , πρέπει να προβάλει αυτό που πραγματικά είναι και οχι αυτό που νομίζει πως θέλουν οι άλοι να είναι. Ο αληθινός Γιώργος. Αυτός που αγαπώ.

dyosmaraki είπε...

Πιστεύω πως η τέχνη μιμείται τη ζωή αφού σε τελική ανάλυση κάνεις ό,τι είσαι και όχι ό,τι προσπαθείς να δείξεις ότι είσαι.

Αλλωστε και η τέχνη δημιούργημα του ανθρώπου είναι (βλέπε τέχνη του παραμυθιάσματος, τέχνη του θολώνειν, τέχνη του κρύπτειν και αποκρύπτειν κλπ)
Την καλημέρα μου

dyosmaraki είπε...

Ουπς ξέχασα, φυσικά και κάποιες καταστάσεις μπορεί να θεωρηθούν ως μη αναστρέψιμες....
Ξανά καλημέρα σας

TeddyBoy είπε...

Gio
Το μαρτύριο της Μόνικα διήρκησε μόνο 9 λεπτά. Το δικό μας μια ολόκληρη 5ετία!

Τροτσκιστικό μου Μανιτάρι!
Το ανησυχητικό της υπόθεσης είναι ότι 27,1% των Ελλήνων δείχνει να το απολαμβάνει!
Είναι αυτό που λένε 'αν δεν μπορείς να τον αποφύγεις, τουλάχιστον απόλαυσε τον'
ή μήπως είμαστε μαζοχιστές;

Νίκο
Θα συμφωνήσω μαζί σου, αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι οι πολιτικοί γενικότερα αξίζουν την αγάπη μας!

Δυοσμαράκι
Αυτή η χώρα έχει διαπρέψει στις 'ευγενείς τέχνες' που αναφέρεις!
Καλή σου μέρα!