Σάββατο, 11 Απριλίου 2009

There will be blood

ΚολοσσέοΚαι ξαφνικά η χθεσινή τραγωδία με τον οργισμένο δολοφόνο-αυτόχειρα-19χρονο έγινε η είδηση της ημέρας, επισκιάζοντας οτιδήποτε άλλο συνέβη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Αναλύσεις επί αναλύσεων από ειδικούς και μη, που κατέκλυσαν ραδιόφωνα και τηλεοράσεις. Στα μπλογκς δεν τόλμησα να σεργιανίσω, αλλά κάτι μου λέει ότι η κατάσταση θα ήταν ανάλογη.

- Και τι έπρεπε να γίνει ρε φίλε; Να θάψουν την είδηση και να προσποιηθούν ότι δεν τρέχει τίποτα;

Όχι, αλλά μια σύντομη, περιεκτική και προσεκτική αναφορά θα ήταν αρκετή. Λίγη και αξιοπρέπεια και λίγος σεβασμός στις οικογένειες των εμπλεκομένων δεν θα έβλαπτε κανέναν.

Ξέρουν όμως καλά ότι αν λειτουργούσαν έτσι, το φιλοθεάμον κοινό θα έψαχνε το τηλεκοντρόλ για να εντοπίσει το παραθυράτο δελτίο που θα έσκυβε πάνω απ’ το πρόβλημα. Το αίμα πουλάει. Το αίμα εμπνέει..

Τελικά πόσο πολύ έχει αλλάξει η κουλτούρα του όχλου από την εποχή της αρχαίας Ρώμης μέχρι σήμερα;

4 comments:

Drama Queen είπε...

Καθόλου. Άρτος και θεάμα. Ειδικά σε εποχές που οι αξίες περνάνε κρίση υπάρχει ανασφάλεια για το μέλλον, περνάει κρίση και η αισθητική μας αλλά κυρίως η κριτική μας σκέψη και μεγαλοποιούμε τα μικρά για να ξεχνάμε τα μεγάλα.

seniorita είπε...

προσωπικά με πιάνει κατάθλιψη όταν ακούω να αναλύουν τόσο τέτοιου είδους ειδήσεις όπου θα έπρεπε να υπάρχει τακτ και σεβασμός σε κάποιους ανθρώπους.δεν είναι τόσο ότι το αίμα πουλάει απλά αυτές οι αναλύσεις μας αποσπούν από τα δικά μας προβλήματα γι' αυτό και τόση προσήλωση σε αυτές.

mahler76 είπε...

αναμενόμενο αυτό που έγινε από τα κανάλια.

TeddyBoy είπε...

Drama Queen
Θέαμα μόνο! Ο άρτος μας τέλειωσε! Αυτό για τη κρίση αισθητικής ξαναπέστο.

Σενιορίτα
Τακτ έχουν όπου τους συμφέρει. Σεβασμό δεν έχουν για κανένα (εκτός απ' τα μηχανάκια της Έι τζι μπι)!

Μάχλερ
Για την τηλεόραση ήταν αναμενόμενο. Αυτό που με πλήγωσε είναι ότι έκαναν το ίδιο και τα αγαπημένα μου ραδιόφωνα.