Συνεχίζω με λίστα γιατί έχω καιρό να γράψω. Θέλω επίσης να εκφράσω δημοσίως τον σεβασμό μου απέναντι στον άνθρωπο που εφηύρε (μα είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια λέξη; με ηύ;) τις bulleted lists.
Μια καλή θητεία στην προεδρία των ΗΠΑ είναι προτιμότερη από δύο μέτριες δήλωσε ο Ομπάμα, του οποίου η δημοτικότητα βρίσκεται στον πάτο. Μια κακή θητεία είναι προτιμότερη από δύο κακές θητείες, έχω να πω εγώ. Διαβάστε περισσότερα στο καταπληκτικό άρθρο του Άρη Χατζηστεφάνου. Πριν το διαβάσετε, θέλω να υπενθυμίσω ότι αμερικανός πρόεδρος τιμήθηκε πρόσφατα με το νόμπελ ειρήνης!
ΔΗ.ΨΗ.ΜΟ.ΦΙ.ΣΜΑ! Η Ελληνοφρένεια είναι τελικά η μοναδική σταθερή αξία στο ελληνικό ραδιόφωνο. Όλα τα υπόλοιπα είναι τόσο ρευστά. Τα τελευταία 3 χρόνια άκουγα φανατικά Flash 96. Ήταν ο ορισμός του ποιοτικού ενημερωτικού ραδιοφώνου (τουλάχιστον τις πρωινές ώρες που άκουγα εγώ). Και ξαφνικά άλλαξαν όλα. Οι ποιοτικές εκπομπές (Σταματόπουλος, Κοκορίκος) συρρικνώθηκαν ή μεταφέρθηκαν σε απαγορευτικές ώρες και αντικαταστάθηκαν από φάρσες, βλακ χιούμορ, συνταξιούχους που λένε τον πόνο τους on-air, αφιερώσεις, τραγουδάκια, βλακειούλες (Λάλας). Αντίο Flash!
Θα ήθελα όταν δεν πηγαίνει καλά η δουλειά μου, να μου δίνει χρήματα το κράτος. Θα ήθελα να μπορώ να μπλοκάρω με το αυτοκίνητο μου την κυκλοφορία, απαιτώντας κι άλλα, χωρίς να με συλλαμβάνει η αστυνομία. Θα ήθελα να με καλεί για διάλογο η υπουργός και εγώ να την γράφω εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Θα ήθελα να γινόμουν κι εγώ ένας τηλεοπτικός σούπερ σταρ και να συζητάω κάθε βράδυ με την Τρέμη και τον Πρετεντέρη.. Είστε λάθος κύριοι αγρότες και δεν έχετε κανέναν μαζί σας. Οι κοινωνικοί αγώνες γίνονται από αγωνιστές που χύνουν το δικό τους αίμα, όχι το αίμα των συνανθρώπων τους. Την λέξη απεργία την έχετε ακούσει ποτέ;
me and the farmer
Μουσική: What it is. Funky, soul & rare grooves * * * * * Από συλλογές με βαρύγδουπους τίτλους που υπόσχονται λαγούς και πετραχείλια, έχει βρωμίσει ο τόπος. Η συγκεκριμένη όμως είναι ένα αριστούργημα. 91 (στον αριθμό - τετραπλό cd) πραγματικά σπάνιες και βρώμικες τζαζο-φανκιές που θα εκτιμηθούν δεόντως απ' τους λάτρες του είδους. Πρόκειται για τραγούδια που στην πλειοψηφία τους ξεχάστηκαν σχεδόν αμέσως μόλις ηχογραφήθηκαν, αν και πολλά απ' αυτά σαμπλαρίστηκαν αργότερα από καλλιτέχνες της hip hop. Θα μπορούσα να μιλάω για πάντα για αυτή τη συλλογή, γιαυτό σταματάω εδώ. Κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και ανακαλύψτε την for god's sake!
Σινεμά: Οι τελευταίες δύο ταινίες που είδα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Απολαμβάνεις να τις βλέπεις όσο βρίσκεσαι μέσα στην αίθουσα, αλλά μόλις βγεις έξω δεν σου έχει μείνει τίποτα. Με τον Guy Ritchie συμβαίνει πάντα αυτό. Το Sherlock Holmes * * * έχει να επιδείξει έναν καταπληκτικό Robert Downey Jr, έναν ξενέρωτο όπως πάντα Jude Law και μια γρήγορη / έξυπνη σκηνοθεσία. Τίποτα άλλο όμως. Το Avatar * * * προσφέρει απλόχερα eye candy και προσπαθεί να δημιουργήσει έναν μυθικό κόσμο σε στυλ Lord of the rings, αλλά σε πιο κοσμικό επίπεδο. Τα καταφέρνει μια χαρά σ' αυτούς τους τομείς, όμως και πάλι περιεχόμενο = μηδέν. Και μην ακούσω ότι και καλά έχει ένα σωρό έμμεσες αναφορές στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και την καταστροφή του πλανήτη στο όνομα της οικονομικής ανάπτυξης.. Οκ, υπάρχουν αυτές οι αναφορές, αλλά ούτε μας λέει τίποτα καινούργιο, ούτε μας δίνει τροφή για σκέψη. Καλούτσικη ήταν η ταινία, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί έσπευσαν όλοι οι μηντιάνθρωποι να την θεοποιήσουν.
Τηλεοπτικές σειρές. Το Six feet under το ανακάλυψα αργά, δεδομένου ότι ξεκίνησε το 2001 και μετά από πέντε επιτυχημένες σαιζόν, τελείωσε το 2005. Η αλήθεια είναι ότι αντιστάθηκα αρκετά πριν αποφασίσω να το παρακολουθήσω γιατί με απωθούσε το θέμα γύρω απ' το οποίο περιστρέφεται. Οι ήρωες είναι μια οικογένεια νεκροθαφτών και η σειρά δεν έχει στοιχεία black humour, όπως ίσως θα περίμενε κανείς από μια τηλεοπτική σειρά με τέτοιο τίτλο. Ευτυχώς όμως, το μακάβριο του θέματος είναι απλώς το χαλάκι πάνω στο οποίο πατάνε οι πολύ καλογραμμένες ιστορίες που παρακολουθούμε. Εμπνευσμένη / λιτή σκηνοθεσία, καταπληκτικές ανεπιτήδευτες ερμηνείες, και παραγωγή HBΟ που φημίζεται για την καλλιτεχνική ελευθερία που δίνει στους δημιουργούς, είναι μόνο μερικοί λόγοι για να το παρακολουθήσει κανείς. Αν έχετε όρεξη για ποιοτική τηλεθέαση που ξεφεύγει απ' την τηλεοπτική ελαφρότητα, ψάξτε το. Lost - season 6 (final) (δόξα το Θεό). Υπόσχεται να μας δώσει απαντήσεις σε όλα αυτά τα περίεργα τεκτενόμενα που παρακολουθούμε τα τελευταία 5 χρόνια και επιτέλους να τελειώσει. Μην ξεχάσετε, ξεκινάει Τρίτη 2 Φεβρουαρίου. Ακολουθεί 4λεπτο βιντεάκι για να φρεσκάρει τη μνήμη μας. Άντε να δούμε..
ΓΑΠ και νέα κυβέρνηση / ο απολογισμός των πρώτων 100 ημερών: Διάλογος, διαβούλευση, συσκέψεις, συμβούλια, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα.. Αναρωτιέμαι θα κυβερνήσουν καθόλου, ή θα πάμε μέχρι το τέλος της τετραετίας συζητώντας..;
Αυτό πάντως που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση στις πρώτες 100 μέρες της νέας κυβέρνησης ήταν η απόφαση να φορολογηθούν αναδρομικά οι γονικές παροχές. Περίμενα απ' το Γιώργο Παπανδρέου να δείξει περισσότερη ευαισθησία απέναντι στους γονείς που θέλουν να αφήσουν κάτι στα παιδιά τους.. Γιατί - όπως είπε κάποιος σε κάποιο ραδιόφωνο - και ο ίδιος ο Γιώργος ..με γονική παροχή το πήρε το μαγαζί!!!
Πολλά θέματα στο τραπέζι και από που να αρχίσω. Απλά θα πω ότι το άρθρο για τον Ομπάμα κινείται σε πολύ λανθασμένη κατεύθυνση. Η οικονομική κρίση ήταν περίπου 5 φορές χειρότερη από το κραχ του 29, εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους και όμως σχετικά γρήγορα μπαίνουν οι βάσεις για ανάκαμψη. Και ο Ομπάμα έχει βάλει το χέρι του. Οσο για τους βομβαρδισμούς στο Πακιστάν αφενος μεν δεν είναι ξεχωριστός πόλεμος και αφετέρου έχουν την έγκριση της κεντρικής κυβέρνησης του Πακιστάν. Ουσιαστικά ο εχθρός είναι κοινός και για τους 2. Γενικά για τον Ομπάμα έχω άλλη άποψη και τη χαμηλή δημοτικότητα του την αποδίδω, σε μεγάλο βαθμό τουλάχιστον, στην υψηλή ανεργία για την οποία όμως μόνο αυτός δεν φταίει.
Mahler Θα μπορούσα να συμφωνήσω μαζί σου, αν δεν είχα δει το Twin Peaks!
NdN Θα προσπαθήσω να εκφράσω την άποψη μου για τον Ομπάμα με λίγα λόγια παρόλο που αυτό δεν είναι εύκολο: Όλοι μας (και πρώτος εγώ) είχαμε την ανάγκη να πιστέψουμε ότι αυτός ο άνθρωπος θα μπορούσε πραγματικά να κάνει τη διαφορά. Εγώ προσωπικά είχα κρατήσει 3 από τις προεκλογικές του εξαγγελίες: α) κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ φτωχών και πλουσίων β) απεμπλοκή απ' τα πολεμικά μέτωπα (η Αμερική έχει όλα τα φόντα να αποτελέσει την κύρια ειρηνευτική δύναμη του πλανήτη) γ) στροφή σε μια πιο φιλική προς το περιβάλλον οικονομική ανάπτυξη (δεν χρησιμοποιώ τον όρο πράσινη ανάπτυξη, γιατί κοντεύει να καταντήσει ανέκδοτο) .. Τα αποτελέσματα ένα χρόνο μετά:
α) οι φτωχοί εξαθλιώνονται ακόμα περισσότερο, ενώ τα golden boys συνεχίζουν να πλουτίζουν β) οι πόλεμοι κλιμακώνονται και οι δυνάμεις κατοχής αυξάνονται (εντελώς τυχαία στα σημεία όπου παίζονται τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα) γ) το φίασκο της Κοπεγχάγης που θα μπορούσε όχι μόνο να αποφευχθεί, αλλά να γίνει η αφετηρία μιας νέας εποχής για την ανθρωπότητα, αν υπήρχε η βούληση απ' τον μεγαλύτερο παίχτη της διάσκεψης (ΗΠΑ).
Πες μου λοιπόν γιατί θα έπρεπε να είμαι ικανοποιημένος απ' την μέχρι τώρα διακυβέρνηση Ομπάμα..;
Τέλος θέλω να κλείσω με το σημαντικότερο ίσως point απ' το άρθρο του Άρη Χατζηστεφάνου: Δεν θα ήταν όντως αφέλεια να πιστέψουμε ότι στην κρισιμότερη οικονομική καμπή της σύγχρονης ιστορίας, οι οικονομικές ελίτ θα επέτρεπαν την ανάληψη της προεδρίας από έναν άνθρωπο που θα γκρέμιζε όλα όσα είχαν χτίστει με κόπο τις προηγούμενες δεκαετίες;
Μου άρεσε τρομερά η τελευταια φράση: και ο ίδιος ο Γιώργος ..με γονική παροχή το πήρε το μαγαζί!!! Από εκεί και ύστερα πιστεύω πως σε μια τόσο δύσκολη οικονομική κατάσταση αν αρχίσουν όλοι να απιτούν τα παράλογα -καθώς πολλά από αυτά που απαιτούν οι αγρότες είναι παράλογα-θα κλείσει το μαγαζάκι που ονομάζεται Ελλάς... μπονζουρ!
5 comments:
το Six Feet Under είναι η καλύτερη αμερικανική τηλεοπτική σειρά που έχω δεί.
Πολλά θέματα στο τραπέζι και από που να αρχίσω. Απλά θα πω ότι το άρθρο για τον Ομπάμα κινείται σε πολύ λανθασμένη κατεύθυνση. Η οικονομική κρίση ήταν περίπου 5 φορές χειρότερη από το κραχ του 29, εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους και όμως σχετικά γρήγορα μπαίνουν οι βάσεις για ανάκαμψη. Και ο Ομπάμα έχει βάλει το χέρι του. Οσο για τους βομβαρδισμούς στο Πακιστάν αφενος μεν δεν είναι ξεχωριστός πόλεμος και αφετέρου έχουν την έγκριση της κεντρικής κυβέρνησης του Πακιστάν. Ουσιαστικά ο εχθρός είναι κοινός και για τους 2. Γενικά για τον Ομπάμα έχω άλλη άποψη και τη χαμηλή δημοτικότητα του την αποδίδω, σε μεγάλο βαθμό τουλάχιστον, στην υψηλή ανεργία για την οποία όμως μόνο αυτός δεν φταίει.
Mahler
Θα μπορούσα να συμφωνήσω μαζί σου, αν δεν είχα δει το Twin Peaks!
NdN
Θα προσπαθήσω να εκφράσω την άποψη μου για τον Ομπάμα με λίγα λόγια παρόλο που αυτό δεν είναι εύκολο: Όλοι μας (και πρώτος εγώ) είχαμε την ανάγκη να πιστέψουμε ότι αυτός ο άνθρωπος θα μπορούσε πραγματικά να κάνει τη διαφορά. Εγώ προσωπικά είχα κρατήσει 3 από τις προεκλογικές του εξαγγελίες:
α) κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ φτωχών και πλουσίων
β) απεμπλοκή απ' τα πολεμικά μέτωπα (η Αμερική έχει όλα τα φόντα να αποτελέσει την κύρια ειρηνευτική δύναμη του πλανήτη)
γ) στροφή σε μια πιο φιλική προς το περιβάλλον οικονομική ανάπτυξη (δεν χρησιμοποιώ τον όρο πράσινη ανάπτυξη, γιατί κοντεύει να καταντήσει ανέκδοτο)
..
Τα αποτελέσματα ένα χρόνο μετά:
α) οι φτωχοί εξαθλιώνονται ακόμα περισσότερο, ενώ τα golden boys συνεχίζουν να πλουτίζουν
β) οι πόλεμοι κλιμακώνονται και οι δυνάμεις κατοχής αυξάνονται (εντελώς τυχαία στα σημεία όπου παίζονται τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα)
γ) το φίασκο της Κοπεγχάγης που θα μπορούσε όχι μόνο να αποφευχθεί, αλλά να γίνει η αφετηρία μιας νέας εποχής για την ανθρωπότητα, αν υπήρχε η βούληση απ' τον μεγαλύτερο παίχτη της διάσκεψης (ΗΠΑ).
Πες μου λοιπόν γιατί θα έπρεπε να είμαι ικανοποιημένος απ' την μέχρι τώρα διακυβέρνηση Ομπάμα..;
Τέλος θέλω να κλείσω με το σημαντικότερο ίσως point απ' το άρθρο του Άρη Χατζηστεφάνου:
Δεν θα ήταν όντως αφέλεια να πιστέψουμε ότι στην κρισιμότερη οικονομική καμπή της σύγχρονης ιστορίας, οι οικονομικές ελίτ θα επέτρεπαν την ανάληψη της προεδρίας από έναν άνθρωπο που θα γκρέμιζε όλα όσα είχαν χτίστει με κόπο τις προηγούμενες δεκαετίες;
αν το δώ το Twin Peaks μπορεί κι εγώ να συμφωνήσω μαζί σου. Καλή σου μέρα :)
Μου άρεσε τρομερά η τελευταια φράση:
και ο ίδιος ο Γιώργος ..με γονική παροχή το πήρε το μαγαζί!!!
Από εκεί και ύστερα πιστεύω πως σε μια τόσο δύσκολη οικονομική κατάσταση
αν αρχίσουν όλοι να απιτούν τα παράλογα -καθώς πολλά από αυτά που απαιτούν οι αγρότες είναι παράλογα-θα κλείσει το μαγαζάκι που ονομάζεται Ελλάς...
μπονζουρ!
Δημοσίευση σχολίου