Σάββατο, 3 Μαΐου 2008

Η Ρόδος Νο 1 Ευρωπαϊκός προορισμός


Απίστευτο κι όμως αληθινό. Η Ρόδος ανακηρύχθηκε ο κορυφαίος ταξιδιωτικός προορισμός στην Ευρώπη καθώς επίσης και Νο 5 στον κόσμο για το 2008, απ’το εγκυρότατο TripAdvisor.Το TripAdvisor είναι η μεγαλύτερη διαδικτυακή ταξιδιωτική κοινότητα στον κόσμο με 25 εκατομμύρια μηνιαίους επισκέπτες και 6 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες (..λίγο λιγότερους απ’το blog85100 χεχεχε).

Ορίστε το Top 10 της κάθε κατηγορίας:

Ευρώπη

1. Rhodes, Greece
2. Salzburg, Austria
3. Amalfi, Italy
4. Bath, England
5. Siena, Italy
6. Dingle, Ireland
7. Bruges, Belgium
8. Lucerne, Switzerland
9. Vatican City, Italy
10. Edinburgh, Scotland

Κόσμος

1. Milford Sound, New Zealand
2. Queenstown, New Zealand
3. Philipsburg, St. Maarten
4. Cayo Largo, Cuba
5. Rhodes, Greece
6. Charlotte Amalie, St. Thomas
7. Cruz Bay, St. John
8. Bridgetown, Barbados
9. Banff, Canada
10. Lake Tahoe, California

Πάρτε και μερικές φωτογραφιούλες:
Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι (πάρτε ανάσα) το Βατικανό, το Παρίσι, η Πράγα, η Φλωρεντία, η Βενετία, η Βαρκελώνη, το Άμστερνταμ, η Χονολουλού, το Σαν Φραντζίσκο, το Σύδνεϋ, το Κάιρο και πολλοί άλλοι φάγανε τη σκόνη μας!

Η διάκριση αυτή έχει τεράστια αξία γιατί η λίστα δεν αναδεικνύει απλώς τους δημοφιλέστερους προορισμούς, αλλά τους προορισμούς που είναι τόσο ξεχωριστοί ώστε οι πολυάριθμοι επισκέπτες τους να επιστρέφουν σ’ αυτούς ξανά και ξανά.

Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι τα ‘έγκυρα’ Ελληνικά ΜΜΕ μας λένε από χθες ότι τα παραπάνω αποτελέσματα προέκυψαν από ψηφοφορία που διεξήγαγε το TripAdvisor (τρεις λαλούν και δυο χορεύουν)!

Μάθετε λοιπόν διάσημοι φωστήρες μου ότι ουδέποτε υπήρξε ψηφοφορία!

Η τελική κατάταξη προέκυψε από τον συνδυασμό παραμέτρων όπως: τα πιο αγαπημένα μέρη και οι πιο συχνά επισκεπτόμενες υποσελίδες απ’τους επισκέπτες του ΤΑ, καθώς επίσης και από την ανάλυση των forums και των συμπερασμάτων από 15 εκατομμύρια κριτικές.

Το αναπόφευκτο συμπέρασμα που τελικά προκύπτει..

3 comments:

wilma είπε...

Τυχεροί ροδίτες! φαντάσου Νο 1 προορισμός στον κόσμο κι εγώ δεν έχω καταφέρει ακόμη να σας επισκεφτώ. σχεδιάζω όμως μόλις μεγαλώσει λίγο ο μικρός μου να έρθω επιτέλους διότι χρόνια τώρα προσπαθώ και δεν μου κάθεται η Ρόδος. ΠΟυ θα μου πάει όμως! ειδικά τώρα που έχω και κοννέ για να ρωτήσω για τα ωραία μέρη :)

TeddyBoy είπε...

Συμπαθητικό είναι το νησάκι μας, δε λέω.

Το blog85100 θα γίνει και ταξιδιωτικός οδηγός για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγνωστών του! :))

Ανώνυμος είπε...

Οσες φορες εχω ερθει σ'αυτο το νησι εχω περασει Α-ΞΕ-ΧΑ-ΣΤΑ!!!
:)