Τρίτη, 6 Μαΐου 2008

Η Μαριέττα Γιαννάκου επιστρέφει

Δεν περίμενα παλαιότερα ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε, αλλά πραγματικά συγκινήθηκα με την όλη ιστορία της Μαριέττας Γιαννάκου. Και δεν μιλάω μόνο για την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας της, αλλά για όλο το ιστορικό απ’ τη στιγμή που πήρε την εντολή να προχωρήσει με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Ο πρωθυπουργός βλέποντας ότι η κυβέρνηση πήγαινε απ’ το κακό στο χειρότερο με τα σκάνδαλα των δομημένων ομολόγων, αποφάσισε να αλλάξει την ατζέντα φέρνοντας στο προσκήνιο την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Καταλληλότερη για να βγάλει το φίδι απ’ την τρύπα κρίθηκε η Μαριέττα Γιαννάκου. Έπιασε στα χέρια της την καυτή πατάτα που λέγεται παιδεία και προσπάθησε με τόλμη να αλλάξει κάποια απ’ τα πολλά κακώς κείμενα. Έκανε αρκετά λάθη, αλλά σε γενικές γραμμές η προσπάθεια της ήταν στη σωστή κατεύθυνση.

Τόλμησε λοιπόν να συγκρουστεί με τον ‘θεσμό’ των αιωνίων φοιτητών, της φόρτωσαν το άρθρο 16 και δέχτηκε λυσσαλέα επίθεση με αιχμή το περιβόητο βιβλίο της ιστορίας. Η κυβέρνηση βλέποντας την τροπή που πήραν τα πράγματα, σύσσωμη έβγαλε την ουρά της απ’ έξω και την άδειασε κανονικά.

Η δημοτικότητα της έπιασε πάτο την στιγμή που στελέχη-γλάστρες ήταν πολύ ψηλά πλασαρισμένα στις κορυφαίες θέσεις των charts!!

Τελικά δεν κατάφερε καν να επανεκλεγεί στην Α’ Αθηνών και έμεινε ουσιαστικά εκτός πολιτικού παιχνιδιού. Στο καπάκι ήρθε και η περιπέτεια της υγείας της και δυστυχώς επιβεβαιώθηκε ο νόμος του Μέρφι.

Η Μαριέττα όμως αντί να τα παρατήσει όπως θα έκανε ο καθένας στη θέση της, δηλώνει και πάλι παρούσα. Στη χθεσινή της εμφάνιση στο μνημόσυνο Καραμανλή δήλωσε ότι θα είναι ξανά υποψήφια στις επόμενες εκλογές και υπεραμύνθηκε του έργου της. Άντε και καλή δύναμη!

Λιάπης - Αβραμόπουλος- Ρε 'συ Μήτσο είδες που η Μαριέττα έμεινε εκτός πολιτικής σκηνής;
- Αφού Μιχάλη μου αγνόησε τον χρυσό κανόνα της πολιτικής: 'Μην κάνεις τίποτα, για να 'σαι πάντα δημοφιλής!'