Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2008

Ενιαίο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας


Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχήΟ πάντα αξιόπιστος Γιώργος Αλογοσκούφης μας το ‘χε πει ξεκάθαρα, κατηγορηματικά και απερίφραστα:
Η πρώτη κατοικία δεν θα φορολογείται με το Ενιαίο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας εφ’ όσον δεν είναι μεγαλύτερη από 200 τμ και η αξία της δεν υπερβαίνει τα 300.000€.

Ανακοίνωση υπουργείου οικονομίας
(αρχές περασμένου καλοκαιριού)

Ο νόμος 3634/2008 είναι σαφής ως προς την απαλλαγή της κύριας κατοικίας από το ΕΤΑΚ. Ειδικά για το 2008 προβλέπεται η αφαίρεση ποσού μέχρι 300.000 ευρώ από τη μεγαλύτερης αξίας κατοικία. Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας το αφορολόγητο ποσό θα εξαντλείται σε όλους τους συνιδιοκτήτες.


Και ύστερα ήρθε ο ταχυδρόμος..
(πατέρας πρώην υπουργού επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου!)

Τα ΕΛΤΑ παρέδωσαν τις προηγούμενες μέρες σε εκατοντάδες νοικοκυριά τα εκκαθαριστικά ΕΤΑΚ, τα οποία έκρυβαν μια Kinder έκπληξη για όσους είναι συνιδιοκτήτες.

Συγκεκριμένα, τα ταλαίπωρα παντρεμένα ζευγάρια που έχουν στην κατοχή τους πρώτη κατοικία με συνιδιοκτησία, διαπίστωσαν ότι δεν εξαιρέθηκαν απ’ το φόρο, παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις!

Η κατακραυγή που προκλήθηκε ανάγκασε το υπουργείο οικονομίας να διευκρινίσει ότι όποιος υπάγεται σ’ αυτήν την κατηγορία μπορεί να κάνει ένσταση για να εξαιρεθεί, αποδίδοντας το λαθάκι σε τεχνική αδυναμία!

Το ανίδεο από φοροτεχνικά θέματα blog85100 αναρωτιέται:

Τι μπορεί να προηγήθηκε της αποστολής των εκκαθαριστικών;


Και εικάζει:

Πιθανότητα Α
Ε, δεν το είχαν αντιληφθεί οι άνθρωποι.
Μόλις το έμαθαν απ’ τα δημοσιεύματα, έσπευσαν να το διορθώσουν!
(είστε και ανίκανοι, είστε και επικίνδυνοι)!

Πιθανότητα Β
Το είχαν αντιληφθεί γιατί είναι γάτες!
Ε, και μετά είπαν 'άστο μωρέ κι άμα περάσει, πέρασε!'
(οκ, είστε απλώς επικίνδυνοι)!Αλογοσκούφης[ συνέχεια > ]

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2008

Sugahspank!


Ακούστε το παρακάτω, και τα λέμε μετά..Ξεκινάμε λοιπόν απ' το εξής παράδοξο:
H μαγική κυρία Sugahspank! με την συναρπαστική soul φωνή είναι ελληνίδα!

Κι όμως!
Σε μια χώρα που το ευρύ κοινό εκστασιάζεται με τα ποπ-τσιφτετέλια, οι δήθεν πιο σοβαροί με το κλαψοέντεχνο και οι δήθεν αλτέρνατιβ με το ανέκδοτο που ονομάζεται ελληνικό ροκ (αχαχαχαχαχα)..

Σε μια χώρα όπου το όνειρο των περισσότερων wanna-be μουσικών είναι περάσουν αλώβητοι απ' τον ιεροεξεταστή Νίκο Μουρατίδη για να γίνουν δεκτοί σε κάποιο ριάλιτι και τελικά να αγγίξουν το όνειρο εμφανιζόμενοι σε μια μεγάλη πίστα, δίπλα στη Βανδή ή τη Βίσση..

Υπάρχει και μια μερίδα καλλιτεχνών που την έχει δει αλλιώς!

Η Sugahspank μαζί με τον Blend αλλά και μια μεγάλη ομάδα μουσικών και φίλων, γνωρίστηκαν μέσω του mySpace και άρχισαν να δουλεύουν και να κάνουν live εμφανίσεις μαζί.

Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν η δημιουργία της εταιρίας Cast-a-Blast που τους έδωσε τη δυνατότητα να δουλέψουν ανεξάρτητα, και μακριά απ' την πολτοποίηση του ήχου που επιβάλλουν οι μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες. Το πείραμα στέφθηκε με επιτυχία καθώς η εταιρία βρήκε πολύ σύντομα παγκόσμια διανομή και πολλά απ' τα τραγούδια του label βρίσκονται ήδη σε διεθνείς συλλογές.

Το παρθενικό άλμπουμ της Sugahspank, The Incredible / The Invisible, απ' το οποίο ακούσαμε το καταπληκτικό Kill the bitch you got in ya, κυκλοφορεί τώρα απ' την Cast-a-Blast και είναι ένας απ' τους καλύτερους σύγχρονους soul δίσκους που κυκλοφορούν, όχι απλώς στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως.

Η Sugahspank! είναι πολύ παραπάνω από μια σπουδαία ερμηνεύτρια. Είναι μια τραγουδοποιός η οποία δεν αρκείται απλώς στο να αναπαραγάγει τις δοκιμασμένες συνταγές των αμερικάνων συναδέλφων της, αλλά βασιζόμενη πάνω στις φόρμες της μαύρης μουσικής δημιουργεί κάτι ολόφρεσκο, το οποίο χαρακτηρίζεται από μια 'πολυσυλλεκτική μοναδικότητα' (αδόκιμος είσαι)!

Το αισιόδοξο μήνυμα
Το εγχείρημα της Cast-a-Blast αποδεικνύει ότι η μουσική έχει περάσει σε μια νέα εποχή. Το μόνο που χρειάζεται σήμερα ένας νέος μουσικός για να δημιουργήσει και να διανείμει τη μουσική του στον κόσμο είναι πολύ μεράκι, ένα pc και μια σύνδεση στο internet.Η εποχή που τα ανίδεα executives των δισκογραφικών εταιριών αποφάσιζαν τι μουσική θα ακούμε, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Η ριζική αλλαγή που έχει φέρει το internet σε όλους τους τομείς της ζωής μας ίσως δεν γίνει ποτέ απολύτως κατανοητή απ’ τη δική μας γενιά, αφού τη βιώνουμε σε πραγματικό χρόνο.

Ίσως όμως χαρακτηριστεί απ’ τους ιστορικούς του μέλλοντος ως η μεγαλύτερη επανάσταση που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα.Ρομαντικό τελείωμα με ένα κίνκυ τραγουδάκι της Sugahspank![ συνέχεια > ]

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2008

Ο Άγιος Χριστόδουλος


Χριστόδουλος

Προσοχή! Η αξιοπιστία του ακόλουθου άρθρου ελέγχεται!!


γάλαΣήμερα το πρωί μόλις ξύπνησα ήπια το γάλα μου (άσχετο, αλλά πρόσφατα που ξεφύλλιζα κάποια παλιά τετράδια του δημοτικού, συνειδητοποίησα ότι όλες οι εκθέσεις που έγραφα τότε ξεκινούσαν με αυτή τη φράση. Η φαντασία και ευρηματικότητα ενός ανθρώπου φαίνονται απ’ την παιδική ηλικία)!

Έβαλα το Armani τζιν μου και το Lacoste πουκαμισάκι και αναχώρησα για την εργασία μου.

Οδηγώντας λοιπόν τη Μερσεντέ μου είπα να βάλω λίγο ράδιο, έτσι για να ακούσω τι γίνεται στον κόσμο. Συντονίζομαι λοιπόν στον τοπικό σταθμό Παλμό και ακούω τον δημοσιογράφο Κώστα Σαμιωτάκη να μιλάει για την περιουσία του αποδημήσαντος αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

Ώπα, συνάδελφος έλληνας κροίσος σκέφτηκα, αλλά απ’ την άλλη ένας δημόσιος υπάλληλος ήταν, σίγουρα θα τρώει τη σκόνη μου σε ότι αφορά τα περιουσιακά στοιχεία. Άκουσα όμως με ενδιαφέρον και όσο άκουγα τόσο μου άναβαν τα λαμπάκια, γιατί είχε λέει κάτι ζαφείρια, διαμάντια, ρουμπίνια και άλλα τέτοια.

Εισερχόμενος στην επιχείρηση μου, ζήτησα απ’ την προσωπική μου γραμματέα να μην με ενοχλήσει κανείς γιατί είχα μια σοβαρή εργασία να διεκπεραιώσω. Πήγε να μου ζητήσει να βάλω κάτι επείγουσες υπογραφές, αλλά την διαολόστειλα και δεν με ξαναενόχλησε.

Μπαίνω λοιπόν στο προσωπικό μπλογκ του καλού δημοσιογράφου για να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες για το φλέγων τούτο θέμα. Στην αρχή μου φάνηκε περίεργο και έτσι είπα να το διασταυρώσω με μια έρευνα στο Google. Βρήκα σχετικές αναρτήσεις εδώ και εδώ.

Θα σας μεταφέρω λοιπόν σε περίληψη (και με πάσα επιφύλαξη) τι περιουσιακά στοιχεία κατέγραψε η αρμόδια επιτροπή που ξεσφράγισε το ιδιαίτερο διαμέρισμα του Μακαριστού στο Παλαιό Ψυχικό.

Έφριξον μεν, άκουσον δε!

- 600 ζεύγη χρυσά ή αργυρά μανικετόκουμπα (κάποια απ’ αυτά με διαμάντια και ζαφείρια)

- Πάνω από 100 πολύτιμα χρυσά και αργυρά στυλό και πέννες ανεκτίμητης αξίας (τα ιερά συγγράμματα απαιτούν θυσίες.. απ’ τους πιστούς!)

- Ένα μεγάλο πολύτιμο πολυέλαιο Baccarat αξίας 50.000€ (η ανώτερη φίρμα στον κόσμο)

- Καναπέδες και πολυθρόνες Versace & Armani

- Μεταξωτές κουρτίνες σε όλο το ανάκτορο, από τις καλύτερες φίρμες στον κόσμο (ότι πρέπει για διαφήμιση της Silk Cut!)

- Εκατοντάδες λευκά πουκάμισα, τα περισσότερα μεταξωτά (για να μην έχει να βάζει μπουγάδα κάθε λίγο και λιγάκι!)

- Εκατοντάδες μαύρα παντελόνια πανάκριβα

- Εκατοντάδες ζεύγη παπουτσιών όλα από τις δύο ακριβότερες φίρμες του κόσμου Sebago & Church’s. Τα φορούν μόνο οι Άγγλοι πρίγκιπες, λόρδοι και άλλοι αριστοκράτες. Ο Χριστόδουλος φορούσε μόνο τέτοια παπούτσια (αυτό μου θύμισε τα Manolo Blahnik της Sarah Jessica Parker!)

- 50 επίσημες μεγαλοπρεπείς αρχιερατικές στολές, αξίας κατά μέσον όρο 300.000€ η κάθε μια

- 12 χρυσά στέμματα με πολύτιμους λίθους, αξίας κατά μέσο όρο 300.000€ έκαστο (βασιλιά μου!)

- 100 χρυσά εγκόλπια γεμάτα πολύτιμους λίθους, αξίας 100.000€ έκαστο

- 25 ποιμαντορικές ράβδοι χρυσές, αργυρές και φιλντισένιες γεμάτες πολύτιμους λίθους, αξίας κατά μέσον όρο 100.000€ η κάθε μία (το ποίμνιον έχει απαιτήσεις!)

- 40 απλές αργυρές ράβδοι με ημιπολύτιμους λίθους αξίας 20.000€ η κάθε μία (για casual εμφανίσεις!)

- Εκατοντάδες δωδεκάδων ποτήρια αργυρά και κρυστάλλινα υψηλής αξίας (μην έρθει κανένας ξένος σπίτι και γίνουμε ρεζίλι!)

- Εκατοντάδες δωδεκάδες πανάκριβα χρυσά και αργυρά μαχαιροπήρουνα φίρμας Christofle, που είναι η ακριβότερη στον κόσμο

- Τέσσερις ζωγραφικοί πίνακες αμύθητης αξίας που ανήκουν στο Μουσείο Μπενάκη. Τους ενοικίαζε με μηνιαίο μίσθωμα, με την αξία του κάθε μισθώματος να ανέρχεται στο κόστος ενοικίασης τριών μεγάλων πολυτελών ρετιρέ (ή είμαστε φιλότεχνοι ή παίζουμε!)

- Aρχιτεκτονικά σχέδια για δύο βίλλες ανάκτορα του Χριστόδουλου, που θα κτίζονταν σε τεράστια οικόπεδά πανύψηλης αξίας, για να ξεκουράζεται

- Ένα τεράστιο ποσό πολλών εκατομμυρίων ευρώ, για να κτιστεί ειδικό μουσείο με την επωνυμία «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος», όπου θα εκτίθενται σε κοινή θέα όλα τα πολύτιμα υπάρχοντα του Χριστόδουλου στους αιώνες των αιώνων. Αμήν!


Και δεν τα έγραψα καν όλα. Βαριόμουν (έχω να βάλω και εκείνες τις υπογραφές)!

Ηθικόν Δίδαγμα

Την επόμενη φορά που θα σας πει η μαμά σας ότι πάει στην εκκλησία, κρύψτε της το πορτοφόλι! Αν σας πει μα θα γίνω ρεζίλι, να μην έχω να ρίξω ένα κέρμα στο παγκάρι, εξηγείστε της ότι υπάρχει καλύτερη λύση:κουμπιάΣτη θρησκεία αγαπητοί φίλοι δεν υπάρχουν αδιέξοδα![ συνέχεια > ]

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2008

Σύλληψη blogger


Αντώναρος Γιαούρτι
[ συνέχεια > ]

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2008

Απόψεις για τον Μπάρακ Ομπάμα


Ο Μπάρακ Ομπάμα συνεχίζει να προηγείται στις δημοσκοπήσεις με καθαρή διαφορά 10 μονάδων. Αυτό βέβαια έχει πανικοβάλλει κάποιους ‘μορφωμένους’ αμερικάνους στο Οχάιο.

Το παρακάτω βίντεο είναι απ’ την αγγλική έκδοση του Αλ Τζαζίρα και περιέχει πλάνα από συνεντεύξεις ντόπιων που παρευρεθήκαν σε συνέδριο των ΜακΚέιν - Πέιλιν.

Ανέβηκε στο youtube πριν από 9 ημέρες και έχει ήδη προβληθεί περισσότερο από ενάμισι εκατομμύριο φορές.

Θαυμάστε επιχειρήματα και τεκμηριωμένο λόγο από ανθρώπους των οποίων η ψήφος θα κρίνει το μέλλον του πλανήτη..
[ συνέχεια > ]

Παναθηναϊκός - Βέρντερ


ΠαναθηναϊκόςΜατς δίχως αύριο θεωρείται το αποψινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Βέρντερ Βρέμης, αφού οι πράσινοι μετά από τόσα χρόνια γεμάτα πίκρες στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχουν πλέον καταλάβει ότι η μοναδική τους ελπίδα για διάκριση είναι η Ευρώπη.


Tο αγωνιστικό κομμάτι
Ο Χενκ Τεν Κάτε μετά τα δυσμενή αποτελέσματα των τελευταίων αγώνων φαίνεται διατεθειμένος να απαρνηθεί το αγαπημένο του 4-2-3-1 και έτσι ίσως απόψε δούμε τον Παναθηναϊκό να παρατάσσεται με μία νέα παραλλαγή του παραπάνω συστήματος.

Συγκεκριμένα το ρεπορτάζ αναφέρει ότι θα δοκιμάσει να αιφνιδιάσει τους Γερμανούς ξεκινώντας το ματς με 4-2-3-1-5 σε μια προσπάθεια να τονώσει λίγο την επιθετική γραμμή που φαίνεται να πάσχει από αφλογιστία.

Την ευαίσθητη θέση στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να αναλάβει και πάλι ο Βαγγέλης Μάντζιος στον οποίο ο ολλανδός τεχνικός δείχνει τυφλή εμπιστοσύνη, αφού ο έλληνας στράικερ έχει καταφέρει τα δύο τελευταία χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα, να επιτύχει ένα ολόκληρο γκολ και να μοιράσει δύο ασίστ.

Tα διοικητικά
Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΑΕ δεν τόλμησε να λείψει κανείς για να μην ανέβει πάλι η πίεση του Παύλου Γιαννακόπουλου. Ο μοναδικός απών ήταν ο Ανδρέας Βγενόπουλος του οποίου τα μπατζάκια έχουν πάρει φωτιά λόγω χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Το κυρίαρχο θέμα της συνεδρίασης δεν ήταν άλλο απ' το υπό κατασκευή νέο γήπεδο και την επικείμενη ονομασία του σε Marfin Green Arena. Η πλευρά Βγενόπουλου εμφανίζεται αδιάλλακτη πάνω στο θέμα, ενώ οι Αφοί Γιαννακόπουλοι επιθυμούν διακαώς το όνομα Vianex Drugstore Arena.

Τον ρόλο του διαμεσολαβητή στην μεγάλη αυτή κόντρα, έχει λάβει η οικογένεια Βαρδινογιάννη που κατέθεσε δέσμη ιδεών στην οποία προβλέπεται σύνθετη γηπεδική ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Η υπόθεση Νίνη
Μετά την απομάκρυνση του Πεσέιρο απ' τον πάγκο του τριφυλλιού, άπαντες στο τριφύλλι περίμεναν ότι το μεγάλο κεφάλαιο της ομάδας που ακούει στο όνομα Σωτήρης Νίνης θα έπαιρνε επιτέλους μια θέση ενδεκάδα.

Μάταια όμως. Ο νέος προπονητής τον έχει μονίμως στον πάγκο, δίνοντας τροφή στα σενάρια περί προσωπικής κόντρας μεταξύ των δύο ανδρών. Αργά χθες το βράδυ, άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τα τεκταινόμενα στα αποδυτήρια του τριφυλλιού, ανέφεραν στο blog85100 ότι τα παραπάνω σενάρια δεν είναι καθόλου αβάσιμα.

Συγκεκριμένα η κόντρα ξεκίνησε μετά από μία απογευματινή προπόνηση των πρασίνων, όπου ο Νίνης για να χαλαρώσει έβαλε να ακούσει λίγη μουσικούλα στο iPod.

Ο Αλέξανδρος Τζιώλης τον πλησίασε και τον ρώτησε ποιο ήταν εκείνο το καταπληκτικό χορευτικό κομμάτι που άκουγε. Το Sexbomb του Tom Jones αποκρίθηκε περιχαρής ο Σωτήρης Νίνης επιδεικνύοντας μια φωτογραφία του καλλιτέχνη που είχε πάντοτε μέσα στο πορτοφόλι του.

Ο Τζιώλης άρχισε να γελάει σαν υστερικός, προκαλώντας την περιέργεια και άλλων συμπαικτών του, που μόλις πλησίασαν και είδαν τη φώτο, λύθηκαν επίσης στα γέλια μετατρέποντας την Παιανία σε παιδική χαρά.

Η ομοιότητα του καλλιτέχνη με τον προπονητή τους ήταν ανατριχιαστική!Τεν Κάτε - Τομ Τζόουνς


Τεν Κάτε - Τομ Τζόουνς


Από τότε κάθε φορά που ο Τεν Κάτε εισέρχεται στα αποδυτήρια, όλη η κλίκα σιγομουρμουράει συνωμοτικά το Sex Bomb και αυτό είναι κάτι που ο ολλανδός δεν συγχώρεσε ποτέ στον Σωτήρη Νίνη.
[ συνέχεια > ]

Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2008

Vicky Cristina Barcelona

* * * *

Vicky Cristina Barcelona

Η Ευρώπη πάντα ασκούσε μια απόκοσμη γοητεία στους αμερικάνους διανοούμενους. Ο Woody Allen υπέκυψε στην γοητεία της στην τρυφερή ηλικία των 69 ετών, εγκαταλείποντας την αγαπημένη του Νέα Υόρκη, ακριβώς όπως ένας αλλοπαρμένος ηλικιωμένος χτυπημένος από γεροντοέρωτα, θα εγκατέλειπε την σύζυγο του μετά από 40 χρόνια ευτυχισμένου έγγαμου βίου.

Η κινηματογραφική μετακόμιση του στη γηραιά ήπειρο είχε μάλλον απρόβλεπτα αποτελέσματα. Ο αγαπημένος Woody μεταμορφώθηκε σε έφηβο. Όχι με την έννοια του παλιμπαιδισμού, αλλά με την έννοια της πνευματικής αναγέννησης.

Το 2005 μας χάρισε μία απ' τις καλύτερες ταινίες της μακρόχρονης καριέρας του, το θρυλικό Match point που γυρίστηκε στο Λονδίνο. Μια εξερεύνηση στα άγνωστα για τον ίδιο μονοπάτια του σκοτεινού ερωτικού θρίλερ που έκανε άλλους 'μαιτρ του είδους' να μοιάζουν με αφελή σχολιαρόπαιδα μπροστά στην ιδιοφυία του.

Ακολούθησε το Scoop που θύμισε παλαιότερες δουλειές του, και το Cassandra's dream που βασίστηκε στην συνταγή του Match point, για να φτάσουμε στο 2008 όπου ο Woody με φόντο τη Βαρκελώνη αποφασίζει να ξαναανακαλύψει τον παλιό γνωστό του εαυτό..

Αυτή τη φορά όμως από μια διαφορετική οπτική γωνία, λίγο πιο 'καλλιτεχνική'.

Το Vicky Cristina Barcelona είναι μια προκλητικά έξυπνη κωμωδία στην οποία μαζί με το εξαιρετικό cast, πρωταγωνιστεί και η ίδια η Βαρκελώνη!

Ο Gaudi βρίσκεται παντού. Τα πάρκα, τα μουσεία, τα γραφικά σοκάκια και τα αξιοθέατα απεικονίζονται με σχεδόν εικαστικό τρόπο. Πολλά απ' τα πλάνα της ταινίας είναι τόσο ενδιαφέροντα που θα μπορούσαν να σταθούν από μόνα τους ως αυτόνομα έργα τέχνης.

Ο μαγικός κόσμος που συνθέτουν όλα τα προαναφερθέντα ρομαντικά πλάνα αποτελεί το πλέον αντιφατικό φόντο για μια ιστορία-ωδή στην πολυγαμία!

Η αιχμηρή αυτή σπουδή πάνω στην πολυπλοκότητα των σχέσεων σου δίνει την αίσθηση ότι φιλοτεχνήθηκε με κυρίαρχο σκοπό να λειτουργήσει σαν κόκκινο πανί για τους φανατικούς οπαδούς του καθωσπρεπισμού.

Ο Woody δήλωσε στους New York Times ότι το Vicky Cristina Barcelona είναι ένα πολύ λυπητερό φιλμ. Αφήστε τον να λέει! Πρόκειται για μία απ’ τις πιο διασκεδαστικές ταινίες που θα δούμε φέτος!

***

Πρωταγωνιστούν οι Scarlett Johansson, Javier Bardem, Rebecca Hall και Penelope Cruz.

Την παράσταση δεν την κλέβει ούτε η νέα μούσα του Woody Scarlett, ούτε ο πρόσφατα βραβευμένος με όσκαρ Bardem, αλλά η ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΗ Penelope Cruz που έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι μπορεί να ενσαρκώσει μοναδικά απ' τον πιο δραματικό μέχρι τον πιο κωμικό ρόλο, όσο περίπλοκος κι αν είναι.

Αυτή η σπουδαία ηθοποιός γιατί δεν έχει βραβευθεί ακόμα με εκείνο το χρυσό αγαλματάκι;

***

Κι αν αντέξατε να με διαβάσετε ως εδώ, τότε σας αξίζει ένα bonus!

Δύο φωτογραφίες της λατρεμένης Βαρκελώνης δια χειρός TeddyBoy.

(μας υποχρέωσες!)ΒαρκελώνηΒαρκελώνη

[ συνέχεια > ]

νΤολμάς;


Η μου ζήτησε μου ζήτησε να φτιάξω ένα ντολμαδοπόστ.

Παρόλο που τα μπλογκοπαίγνια τα αποφεύγω γιατί με κάνουν να πλήττω, τελικά ενέδωσα γιατί:

α) δεν μου έβαλε κανένα κανόνα (κανόνι η ακανόνιστη!)

β) η πρόσκληση της ήταν γαρνιρισμένη με μπόλικη ευγένεια και πασπαλισμένη με μια γενναιόδωρη δόση γλειψίματος..

νΤολμάς

νΤολμάς;


[ συνέχεια > ]

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2008

Η αφίσα της ΔΑΠ


αφίσα ΔΑΠ

Χωρίς ίχνος σαρκασμού.

Θερμά συγχαρητήρια στη ΔΑΠ για την ευφάνταστη αφίσα που σκάρωσε για να διαφημίσει το πάρτυ της!


καπέλοΒγάζω το καπέλο:

- Σε όποιον συνέλαβε την ιδέα.
- Στον καλλιτέχνη που δημιούργησε το καλαίσθητο γραφιστικό αποτέλεσμα.
- Στους επικεφαλής της παράταξης που την ενέκριναν, αποδεικνύοντας ότι εκτός από χιούμορ διαθέτουν και την σπάνια αρετή του αυτοσαρκασμού.
- και τέλος.. το βγάζω και στο ΜΟΝΙ (χα!)

Τι κι αν η αφίσα τελικά αποσύρθηκε γιατί δε συνάδει;
(με τι άραγε;)
Έτσι έκανε ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση.

Τι ακριβώς έλεγε ο Τατούλης για πρακτικές που αρμόζουν σε κόμματα σταλινικού τύπου;Καραμανλής
[ συνέχεια > ]

Ο κύκλος των παραπλανηθέντων υπουργών


Λιάπης, Ρουσόπουλος, Βουλγαράκης, Μαγγίνας, Παυλίδης, Τσιτουρίδης


[ συνέχεια > ]

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2008

Baz Luhrmann - Everybody's free (to wear sunscreen)


Όταν ένα αγαπημένο άσμα απ' τα παλιά βρίσκει τον τρόπο του να επανέλθει στη μνήμη σου, τότε οφείλεις να του αποδώσεις τον προσήκοντα σεβασμό!


Ladies and Gentlemen of the class of '97.
Wear sunscreen.

If I could offer you one tip for the future, sunscreen would be it.
The long-term benefits of sunscreen have been proved by scientists whereas the rest of my advice has no basis more reliable than my own meandering experience.
I will dispense this advice now.

Enjoy the power and beauty of your youth; oh, nevermind, you will not understand the power and beauty of your youth until they've faded. But trust me, in 20 years you'll look back at photos of yourself and recall in a way you can't grasp now, how much possibility laid before you and how fabulous you really looked. You are NOT as fat as you imagine.

Don't worry about the future; or worry, but know that worrying is as effective as trying to solve an algebra equation by chewing bubblegum. The real toubles in life are apt to be things that never crossed your worried mind; the kind that blindside you at 4pm on some idle Tuesday

Do one thing everyday that scares you.

Sing.

Don't be reckless with other people's hearts. Don't put up with people who are reckless with your's.

Floss.

Don't waste your time on jealousy; sometimes you're ahead, sometimes you're behind. The race is long, and in the end, it's only with yourself. Remember compliments you receive. Forget the insults. If you succeed in doing this, tell me how. Keep your old love letters. Throw away your old bank statements.

Stretch.

Don't feel guilty if you don't know what you want to do with your life. The most interesting people I know didn't know at 22 what they wanted to do with their lives; some of the most interesting 40 year olds I know, still don't.

Get plenty of calcium.

Be kind to your knees, you'll miss them when they're gone. Maybe you'll marry, maybe you won't. Maybe you'll have children, maybe you won't. Maybe you'll divorce at 40. Maybe you'll dance the funky chicken on your 75th wedding anniversary.

Whatever you do, don't congratulate yourself too much or berate yourself either - your choices are half chance, so are everybody else's.

Enjoy your body,use it every way you can... don't be afraid of it, or what other people think of it... it's the greatest instrument you'll ever own.

Dance.
..even if you have nowhere to do it but in your own living room. Read the directions, even if you don't follow them. Do NOT read beauty magazines they will only make you feel UGLY.

Brother and sister together we'll make it through.
Someday your spirit will take you and guide you there.
I know you've been hurting,
but I've been waiting to be there for you.

And I'll be there just helping you out whenever I can.

Get to know your parents, you never know when they might be gone for good. Be nice to your siblings; they're your best link to your past and the people most likely to stick with you in the future.

Understand that friends come and go, but for the precious few you should hold on. Work hard to bridge the gaps in geography and lifestyle because the older you get, the more you need the people you knew when you were young.

Live in New York City once, but leave before it makes you hard. Live in Northern California once, but leave before it makes you soft.

Travel.

Accept certain inalienable truths. Prices will rise, Politicians will philander, you too will get old. And when you do, you'll fantasize that when you were young, prices were reasonable, politicians were noble, and children respected their elders.

Respect your elders.

Don't expect anyone else to support you. Maybe you have a trust fund, maybe you'll have a wealthy spouse; but you never know when either one might run out.

Don't mess too much with your hair, or by the time you're 40, it will look 85. Be careful whose advice you buy, but, be patient with those who supply it. Advice is a form of nostalgia; dispensing it is a way of fishing the past from the disposal, wiping it off, painting over the ugly parts, and recycling it for more than it's worth.

But trust me on the sunscreen.[ συνέχεια > ]

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2008

Μεταμοντέρνος Σοσιαλισμός


Ο Καπιταλιστικός Φιλελευθερισμός
Η αγορά βασιζόμενη στο θεμελιώδη νόμο της προσφοράς και της ζήτησης είναι σε θέση να αυτορυθμίζεται χωρίς την ανάγκη καμίας παρέμβασης.

Αυτοί που επιχειρούν συνετά επιβραβεύονται, ενώ οι τζογαδόροι τυχοδιώκτες τιμωρούνται απ' το ίδιο το σύστημα.

Ο κρατικός παρεμβατισμός κρίνεται απαγορευτικός καθώς μπορεί να οδηγήσει σε φαινόμενα στρέβλωσης της αγοράς και της έννοιας του υγιούς ανταγωνισμού.


Μεγαλοκαραχαρίες


..και ο Μεταμοντέρνος Σοσιαλισμός
Η αγορά βασιζόμενη στο θεμελιώδη νόμο της προσφοράς και της ζήτησης είναι σε θέση να αυτορυθμίζεται χωρίς την ανάγκη καμίας παρέμβασης.

Αυτοί που επιχειρούν συνετά επιβραβεύονται.

Ο κρατικός παρεμβατισμός κρίνεται απαγορευτικός όταν έχει σαν στόχο να προστατεύσει τα μικρομεσαία ψάρια απ' τους μεγαλοκαρχαρίες.

Κρίνεται όμως απαραίτητος όταν έχει σαν στόχο να προστατέψει τους τζογαδόρους τυχοδιώκτες απ' τις συνέπειες της απληστίας τους.


***

Και φυσικά το τίμημα της αποζημίωσης θα καταβληθεί απ' τους μικρομεσαίους φορολογούμενους οι οποίοι στο τέλος θα πουν κι ευχαριστώ.

Γιατί αν δεν πληρώσουν θα χάσουν τους κόπους μιας ζωής:
Τις καταθέσεις τους.

Στην δημοκρατία αγαπητοί φίλοι, δεν υπάρχουν αδιέξοδα!δημοκρατία[ συνέχεια > ]

Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2008

Ο ταύρος της Γουόλ Στριτ

Εναλλακτικός τίτλος
Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;


Το αγέρωχο αυτό ζώο που συμβολίζειΟ ταύρος της Γουόλ Στριτ
Την παντοδυναμία της Αμερικής
Ο ταύρος της Γουόλ Στριτ
Την επιθετικότητα του καπιταλισμούΟ ταύρος της Γουόλ Στριτ
Την οικονομική αισιοδοξία και ευημερία..δεν αισθάνεται και πολύ καλά τώρα τελευταία.Οι ιατρικές γνωματεύσεις για τα αίτια της ασθένειας του διίστανται.

Φταίει η απληστία του;
ο εγωκεντρισμός του;
ή μήπως η κρίση μέσης ηλικίας;Εναλλακτική μορφή θεραπείας


Οι θεράποντες ιατροί του, το έχουν υποβάλει σε κάθε μορφή κλασσικής και εναλλακτικής θεραπείας, αλλά ο οργανισμός του δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται.Το πάλαι ποτέ ατρόμητο ζωντανό προφανώς πάσχει από κάποια σπάνια μορφή κοινωνικής φοβίας που χαρακτηρίζεται από έντονη εσωστρέφεια, παντελή έλλειψη αυτοπεποίθησης και αδυναμία επίδειξης εμπιστοσύνης στον εαυτό του και στους ομοειδείς του.


Είναι τόσο τρομαγμένο που έχει φτάσει στο σημείο να εκλιπαρεί για βοήθεια ακόμα και αυτόν που μέχρι χθες λοιδορούσε. Τον κρατισμό.
Eva Mendes


Κατά το κοινώς λεγόμενο
το ταλαίπωρο το ζωντανό
έχει κλάσει μέντες.
Ο ταύρος της Γουόλ Στριτ
[ συνέχεια > ]

Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2008

Ο Πούτιν πρωταθλητής στο Τζούντο


Ρουσόπουλος Πούτιν


Ρουσόπουλος Πούτιν


Ρουσόπουλος


Ρουσόπουλος Καραμανλής[ συνέχεια > ]

Επιστολή Μπριζίτ Μπαρντό προς Σάρα Πέιλιν


Αποσπάσματα από την ανοιχτή επιστολή της Μπριζίτ Μπαρντό προς την Σάρα Πέιλιν:

«Στο όνομα του σεβασμού και της διατήρησης της φύσης, εύχομαι να χάσετε τις εκλογές, διότι θα κερδίσει ο κόσμος»

«Κυρία μου, αρνούμενη την ευθύνη των ανθρώπων για την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη, τασσόμενη υπέρ της οπλοφορίας και του δικαιώματος χρησιμοποίησης των όπλων, πολλαπλασιάζοντας τις βλακώδεις δηλώσεις που προκαλούν σύγχυση, ντροπιάζετε τις γυναίκες και αποτελείτε, εσείς η ίδια, μια τρομερή απειλή, μια πραγματική οικολογική καταστροφή»

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι κανένα πίτμπουλ, κανένας σκύλος ούτε κανένα άλλο ζώο δεν είναι τόσο επικίνδυνο όσο εσείς»

***

Η μούσα του blog85100 βάλλεται πανταχόθεν![ συνέχεια > ]

Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2008

Ο μαγικός κόσμος του National Geographic


Το θρυλικό περιοδικό National Geographic έχει γενέθλια. Γιορτάζει τα 120 χρόνια του (δέκα χρόνια για την ελληνική έκδοση) και μαζί με το τεύχος Οκτωβρίου μας χαρίζει μια πολυτελή συλλεκτική έκδοση με τα άρθρα του περιοδικού που έγραψαν ιστορία.

Το National Geographic είναι ο μεγαλύτερος μη κερδοσκοπικός οργανισμός στον κόσμο. Πρόκειται για μια εκπαιδευτική, επιστημονική κοινότητα που έχει σαν αποστολή να εμπνεύσει τους ανθρώπους να ενδιαφερθούν για τον πλανήτη, την ιστορία, τη γεωγραφία και τις πολιτιστικές παραδόσεις.

National Geographic πρώτο τεύχοςΤο πρώτο τεύχος του National Geographic κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1888 και απεστάλη σε 165 συνδρομητές. Τα περιοδικά τότε περιείχαν μόνο κείμενα και έτσι λίγα χρόνια μετά, όταν το NG δημοσίευσε το πρώτο του μεγάλο εικονογραφημένο ρεπορτάζ είχε προκαλέσει πολύ μεγάλη αίσθηση.Γκράχαμ ΜπελΚατά την πρώτη δεκαετία της λειτουργίας του, το περιοδικό αντιμετώπιζε μεγάλα οικονομικά προβλήματα που το είχαν φέρει στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Αυτός που κλήθηκε να το σώσει ήταν ο γαμπρός του αποβιώσαντος πρώτου προέδρου, κύριος Γκράχαμ Μπελ, ο γνωστός σε όλους μας εφευρέτης του τηλεφώνου!


Στην αρχή της προεδρίας του ο Μπελ δεν είχε καταφέρει και πολλά πράγματα. Έτσι λοιπόν, πρότεινε στο ΔΣ να προσλάβουν τον δικό του γαμπρό, έναν φέρελπι 23χρονο νεαρό που με τις φρέσκιες ιδέες του θα βοηθούσε στην πολυπόθητη αύξηση των συνδρομητών.

Ο γαμπρός του κυρίου Μπελ, ο κύριος Γκίλμπερτ Γκρόσβενορ, όχι μόνο τα πήγε θαυμάσια στη θέση του αρχισυντάκτη αλλά έγινε και η κινητήρια δύναμη του οργανισμού για τα επόμενα 66 χρόνια.

To National Geographic σήμερα είναι το πρώτο σε κυκλοφορία περιοδικό στον κόσμο με 40 εκατομμύρια αναγνώστες το μήνα!

Έχει σταθεί αρωγός σε μερικά από τα μεγαλύτερα ανθρώπινα επιτεύγματα του 20 αιώνα, όπως: την κατάκτηση του βόρειου πόλου, την ανακάλυψη της ιερής πόλης των Ίνκας Μάτσου Πίτσου, την εξερεύνηση των αβύσσων, την κατάκτηση του Έβερεστ, την ανακάλυψη του Τιτανικού κ.α.

Ενδεικτικό της ποιότητας και της άρτιας αισθητικής του περιοδικού είναι ότι η φωτογραφία που συνοδεύει το κάθε άρθρο του, επιλέγεται ανάμεσα από 1.000 υποψήφιες (ναι καλά διαβάσατε, χίλιες)!

Το National Geographic μπορεί να είναι ένα ακριβό περιοδικό (7,50 €), αλλά πιστέψτε με, αξίζει τα χρήματα του περισσότερο από κάθε άλλο ελληνικό έντυπο.

Πατήστε παρακάτω για να απολαύσετε μερικές φωτογραφίες απ’ τον μαγικό κόσμο του National Geographic.
[ συνέχεια > ]

Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2008

Η μπαλάντα της Σάρα ΠέιλινΚαι τώρα λάσπη
είναι το νέο σύνθημα των Ρεπουμπλικάνων, καθώς βλέπουν ότι απομένουν μόνο τέσσερις εβδομάδες για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και ο Μπάρακ Ομπάμα προηγείται με διαφορά 10 μονάδων στις δημοσκοπήσεις.


H Σακίρα στηρίζει Ομπάμα

Αρχηγός της εκστρατείας λάσπης ορίσθηκε η Σάρα Πέιλιν, για την οποία τo blog85100 δεν έκρυψε ποτέ την αδυναμία του.

Η λαμπρή πολιτικός κατηγόρησε τον Μπάρακ Ομπάμα ότι είναι φιλαράκος με τρομοκράτες, αναφερόμενη στη γνωριμία του με τον καθηγητή του πανεπιστημίου του Ιλινόι, Μπιλ Άγιερς ο οποίος έχει υπάρξει μέλος της εξτρεμιστικής οργάνωσης Weather Underground.

Το blog85100 σας χαρίζει τη μπαλάντα της Σάρα Πέιλιν και σας εύχεται καλή βδομάδα.
[ συνέχεια > ]

Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2008

Το έπος Δαϊλάκη, pt 3

η μήπως παρτ φορ;


Στέλλα ΜπεζαντάκουΟ Σταύρος Δαϊλάκης δεν είχε απασχολήσει ποτέ τα ΜΜΕ.

Σχεδόν ποτέ δηλαδή, γιατί η αγάπη του για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλής αισθητικής δεν είχαν περάσει απαρατήρητες.

Η γνωριμία του με την κορυφαία υψίφωνο της όπερας και του λυρικού θεάτρου Στέλλα Μπεζαντάκου είχε απασχολήσει κατά καιρούς τα πολιτιστικά έντυπα και τις μεσημεριανές εκπομπές υψηλού κύρους.

Πως γίνεται λοιπόν ένας τόσο αξιαγάπητος μποέμ τύπος, του οποίου η μοναδική αδυναμία είναι οι ωραίες γυναίκες (καλλονές για την ακρίβεια), να προβεί σε μία τόσο αποσταθεροποιητική κίνηση;

Είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο κύριος Δαϊλάκης δεν δρα μόνος του. Τα σενάρια για το ποιός υποκινεί τα νήματα δίνουν και παίρνουν.

Το blog85100 πιστό στις αρχές της υπεύθυνης ενημέρωσης, αρνείται πεισματικά να τα αναπαραγάγει.


Μπακογιάννη - Δαϊλάκης


UPDATE 15:23

Η παράνω εικασία μόλις διαψεύστηκε!

Ο Σταύρος Δαϊλάκης με σημερινή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ζητά συγνώμη και παρακαλάει να ξαναγίνει δεκτός στην κοινοβουλευτική ομάδα!!

Το hangover φεύγει, ο Δαϊλάκης ξανάρχεται!!!

[ συνέχεια > ]

Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2008

Το έπος Δαϊλάκη, pt 2

η μήπως παρτ θρι;
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το έπος Δαϊλάκη, pt 1
Δαϊλάκη Λουκ


[ συνέχεια > ]

Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2008

Το έπος Δαϊλάκη, pt 1

η μήπως παρτ του;
Σταύρος Δαϊλάκης

«Κάθε άνθρωπος δικαιούται 15 λεπτά δημοσιότητας» είχε πει ο Άντι Γουόρχολ, κι ο Σταύρος Δαϊλάκης, το πίστεψε και το 'κανε πράξη.

Ο άγνωστος μέχρι χθες βουλευτής της ΝΔ, έσπασε όλα τα κοντέρ κατορθώνοντας μέσα σε λίγες ώρες να κάνει ΟΛΕΣ τις παρακάτω δηλώσεις:
- Ο Καραμανλής είναι ένα καθαρόαιμο άλογο που οι σταβλάρχες του Ρουσόπουλος και Αγγέλου δεν το αφήνουν να τρέξει

- Είναι κρίμα ένα τόσο καλό άλογο να βγαίνει δεύτερο και ειδικά απ’ το Πασόκ

- Εμείς κατορθώσαμε να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ κόμμα, από απόκομμα που ήταν

- Είμαι καραμανλικότερος του Καραμανλή

- Αν με διαγράψουν, θα φύγω ως νίντζα υπερασπιζόμενος τον αρχηγό μου.

***

Μέσα στο παραλήρημα του, του ξέφυγε και το «πρώτα θα φύγει ο Κώστας Καραμανλής απ’ την παράταξη και μετά εγώ», αλλά μετά το μάζεψε διευκρινίζοντας πως εννοούσε ότι παραμένει πιστός στον Καραμανλή.

Οι δηλώσεις όμως που έμελλαν να καθορίσουν τις εξελίξεις, ήταν οι ακόλουθες:

- Αν μου ζητηθεί απ’ το κόμμα να παραιτηθώ, θα παραιτηθώ!

- Εμείς στη Δράμα, ξέρουμε γιατί φοράμε παντελόνια !!

Αυτό ήταν! Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος εφησυχασμένος αποφάσισε να τον διαγράψει! Χωρίς χρονοτριβή, έδωσε εντολή στον Κώστα Καραμανλή να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.


Φούστα

Λίγες ώρες μετά, ο γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Τραγάκης ζήτησε απ' τον Σταύρο Δαϊλάκη να παραιτηθεί ..αλλά εκείνος αρνήθηκε!!!Συμπερασματικά:


Εκλογές


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δαϊλάκη Λουκ
[ συνέχεια > ]

Δαϊλάκη Λουκ
[ συνέχεια > ]